Slaan oor na hoofinhoud

Kicking it off with a Creative Cookie!



Hello there everyone!
This month we are getting into the creative side of things.
The first of many to come with Mari Williams.
Not only is she my sister; she is wife to Chef,  Barry Williams, mommy of two boys, 
"home executive" (fancy word for stay@homeMom) and....
She bakes Cakes! Cookies! and gets all crafty in the kitchen.
Do yourself a favor and try out this Yummy Cookie recipe
she is sharing with us this month.
much love, iskra




“Yummylicious” Chocolate Cookies

My dear Hubbylicious works away from home for 3 months at a time and he sent me this recipe to make when he comes home.  Since then, I make him 3 dozen to take with every time he goes.  It’s his little bit of home that he takes with him.

Crunchy on the edges and chewy on the inside, they will be a mouth-watering contribution to any household. 

You are going to need:

1 Cup (250 ml) Softened Butter
1 Cup (250 ml) White Sugar
1 Cup (250 ml) Brown Sugar
2 Eggs
2 tsp (10 ml) Vanilla Essence
1 tsp (5 ml) Bicarbonate of Soda
2 tsp (10 ml) Hot Water
½ tsp (2.5 ml) Salt
3 Cups (750 ml) Flour
1 Cup (250 ml) Chocolate Chips

Preheat the oven to 180°C.  Take a baking tray and line with wax paper.  I use the same piece of wax paper to bake the whole batch….waste not, want notJ.

In a large bowl, cream (mix) the butter, white and brown sugar together.  Beat the eggs into the mix, one at a time.  Add vanilla essence.  Dissolve the Bicarbonate of Soda in the hot water and add it to the mix along with the salt.  Add the flour and chocolate chips.  Mix well.  The cookie dough will go into a crumbly consistency, but not to worry.  This is where it gets fun.  Take your hands…..YES YOUR HANDS (It’s very therapeutic you know!!).....grab chunks of dough, roll it into balls and place them on your prepared baking tray.  Do not flatten the balls, this ensures the chewy centre.  Bake in the oven for 10 minutes or when edges are brown.

HINTS AND TIPS:
·      Go crazy!!! Don’t let the standard recipe hold you back.  Add a cup of nuts if you want, or coconut? Or BOTH!!!  I have even added half a cup of oats on one or two occasions or sunflower seeds, yum!! 
·      The bigger the dough balls you make the bigger the cookie.  I make GIANT ones and serve it with a dollop of ice-cream for dessert.  Or tiny little mini bites that are great when having a cup of coffee or tea with your girlfriend or for your kiddies lunchbox.
·         This recipe makes approx 5 dozen cookies (depending on the size)
·    MOST IMPORTANT TIP:  Give some away to somebody, ANYBODY.  Colleagues at work, family, one cling wrapped cookie with a ribbon to your friends.  You will not regret it J


Hebrews 13:2 ESV Do not neglect to show hospitality to strangers, for thereby some have entertained angels unawares.








Opmerkings

Gewilde plasings van hierdie blog

Die klippie in my skoen - geskryf deur iskra

Wat 'n knaende verraad! Daardie klippie in die skoen. Daardie ding wat krap en pla en mens soms verleë laat. Dis 'n pes as jy dalk jaag van hier na daar, soveel dinge wat aan jou trek; jou aandag vat; daar is nie tyd nie! Vir jou om net te kan sit, skoen uittrek en die verdomde ding uitgooi! Pfffeeeu...! Wat 'n verligting as hy eers weg is! So klein dingetjie met soveel praat in sy kneuse...daardie klippie in die skoen. (Talk about rubbing me up the wrong way!) Ons het almal maar ons klippies. Klein goedjies wat haak en pla. Daagliks knaag dit aan ons..maal dit rond in ons koppe, laatnag, wannneer ons eintlik moet slaap... Ons veiligheid. Ons kinders se toekoms, gesondheid. Hoe gaan jy hierdie maand daardie rekening betaal? Jou huwelik of 'n vriendskap is dalk op 'n snaakse plek of selfs naby skipbreek? Dalk ons eie gesondheid wat 'n lelike rapport gekry het... 'n finale een...wat jou asem weggeruk het...wat jou, die mense om jou, dae en minute met '

Vir Die Voëls - Premiere & Resensie

#NasieInspirasie was genooi deur Starburst Promotions na die Premiere van "Vir Die Voëls" - 'n Film wat gebasseer is op die ware verhaal van Irma Humpel en Sampie De Klerk  (Vertolk deur  Simoné Nortmann  en Francois Jacobs - Foto) Sou mens kyk na die diereryk en die natuur in geheel is daar beslis baie lewenswaarhede wat daaruit gering kan word. So word dit ook vertel in die nuwe film en impakvolle storie van Irma Humpel en Sampie De Klerk, se "Vir die Voëls . Huisgenoot het hulle 100ste bestaansjaar gevier, 'n kompetisie geloods en lesers genooi om hulle liefdesverhaal te deel. Huisgenoot vertel die wenner se storie op die silwerdoek met behulp van Kyknet en Factory Films. "Vir die Voëls" vertel die ware verhaal van Irma Humpel (Simoné Nortmann), ’n korrelkop-rabbedoe wat in ’n trourok voor die kansel beland langs die seun wat haar kleintyd onophoudelik geterg het. Tot kort tevore was haar kop op ’n blok dat onafhanklikheid die enigste vorm van

#Bakgat Gesondheidsbeskuit

My ouma het altyd gesê: “As jy kan lees, kan jy bak”. Ek het dit altyd geglo en wyd en syd verkondig, maar vandat ek self begin bak het vir ‘n lewe, het ek agtergekom dat jy meer leer met ondervinding as wat enige resep jou kan vertel. Soos ek dan nou hierdie resep met julle deel, deel ek dan ook my ondervinding, wat ‘n paar vrae dalk vir julle sal opklaar en natuurlik die mite dat beskuit moeilik is om te bak van die tafel afhaal. Bestandele: 1kg Bran Rich Self Raising Flour  (of gewone self raising flour as jy nie so baie van semels hou nie) 10ml Bakpoeier 10ml Sout 125ml Klapper 250ml Sonneblom sade 100ml Rosyne 50ml fyn gekapte neute van jou keuse 500ml All Bran Flakes  (goedkoper bran flakes ook goed, maar proe nie so lekker nie) 250ml Suiker (wit of bruin, maak nie saak nie) 500ml Oats (maak nie saak watter ‘brand’ nie) 500g Botter (gesmelt) 500ml Karringmelk Hierdie is die basis waarvan af ek werk. As ek nie bv. Oats of rosyne het nie, sal ek dit vervang met dieselfde