Slaan oor na hoofinhoud

Creative Cookie!



Ah, the winter, what can one say about that…fluffy blankets and even fluffier 
scarves, warm cuddles on the couch in front of a toasty fire, hearty soups and 
Lemon meringue….
YES, I said Lemon Meringue……hehehehe….comfort food 
(high in “yummiestness” and high in sugar).

This recipe is quick, easy and pretty much fool proof.  So if you have never attempted 
to make Lemon Meringue, give it a go….
REALLY, WHAT’S THE WORST THAT CAN HAPPEN!!?



Ingredients:
1 packet Tennis biscuits
1 tin Condensed milk
2 eggs
125ml (½ cup) Lemon juice
150g Butter (You could use Margarine, but WHY?) 
¼ Cup (60ml) Castor sugar



Method:

1. Melt the Butter.
2. Crush the Tennis biscuits until finely crumbled
(I put them in a plastic bag and give them a 
good whack with the rolling pin, 
but you could use the food processor also) 
and add the melted butter
3. Press into pie dish (using your fingers) and place in the fridge.
4. Pour whole tin of condensed milk into a mixing bowl.
5. Separate the eggs and add the yolks to 
the condensed milk and stir till well blended.
6. Add lemon juice and stir until it thickens.
7. Pour over the biscuit crust.
8. Combine the egg whites and castor sugar 
and beat until stiff (+/-15 minutes).
9. Pour it over the lemon curd.
10. Bake at 140°C for 30 – 40 minutes 
or until meringue is lightly browned.






Hints and Tips



1. The reason you need to stir the ingredients for the curd, is simply 
because mixing it with an electric mixer 
will put too much air into it.  Not what we want for curd.  

2. Everybody does their meringue mixing differently.  
Personally, I mix the meringue until 
before peaking, only then add sugar and mix stiff.  

3. For lovely white meringue, you can add just a splash (2 ml) of lemon juice.


4. If you like a high meringue on your 
Lemon Meringue, then add as many egg whites as you 
want with 30ml Castor Sugar added for each egg white.  
Personally, I suffer with a small case 
of CDO (OCD Alphabetically) and like the layers to be equal in size… ;-) 


See more of Creative Cookie by 'Liking' her Facebook page.
Stay up to date with all the snazzy cakes she has been baking!






“You’re blessed when you’ve worked up a good appetite for 
God. He’s food and drink in the best meal you’ll ever eat” 
Matthew 5:6, (MSG).

Opmerkings

Gewilde plasings van hierdie blog

Die klippie in my skoen - geskryf deur iskra

Wat 'n knaende verraad! Daardie klippie in die skoen. Daardie ding wat krap en pla en mens soms verleë laat. Dis 'n pes as jy dalk jaag van hier na daar, soveel dinge wat aan jou trek; jou aandag vat; daar is nie tyd nie! Vir jou om net te kan sit, skoen uittrek en die verdomde ding uitgooi! Pfffeeeu...! Wat 'n verligting as hy eers weg is! So klein dingetjie met soveel praat in sy kneuse...daardie klippie in die skoen. (Talk about rubbing me up the wrong way!) Ons het almal maar ons klippies. Klein goedjies wat haak en pla. Daagliks knaag dit aan ons..maal dit rond in ons koppe, laatnag, wannneer ons eintlik moet slaap... Ons veiligheid. Ons kinders se toekoms, gesondheid. Hoe gaan jy hierdie maand daardie rekening betaal? Jou huwelik of 'n vriendskap is dalk op 'n snaakse plek of selfs naby skipbreek? Dalk ons eie gesondheid wat 'n lelike rapport gekry het... 'n finale een...wat jou asem weggeruk het...wat jou, die mense om jou, dae en minute met '

Vir Die Voëls - Premiere & Resensie

#NasieInspirasie was genooi deur Starburst Promotions na die Premiere van "Vir Die Voëls" - 'n Film wat gebasseer is op die ware verhaal van Irma Humpel en Sampie De Klerk  (Vertolk deur  Simoné Nortmann  en Francois Jacobs - Foto) Sou mens kyk na die diereryk en die natuur in geheel is daar beslis baie lewenswaarhede wat daaruit gering kan word. So word dit ook vertel in die nuwe film en impakvolle storie van Irma Humpel en Sampie De Klerk, se "Vir die Voëls . Huisgenoot het hulle 100ste bestaansjaar gevier, 'n kompetisie geloods en lesers genooi om hulle liefdesverhaal te deel. Huisgenoot vertel die wenner se storie op die silwerdoek met behulp van Kyknet en Factory Films. "Vir die Voëls" vertel die ware verhaal van Irma Humpel (Simoné Nortmann), ’n korrelkop-rabbedoe wat in ’n trourok voor die kansel beland langs die seun wat haar kleintyd onophoudelik geterg het. Tot kort tevore was haar kop op ’n blok dat onafhanklikheid die enigste vorm van

#Bakgat Gesondheidsbeskuit

My ouma het altyd gesê: “As jy kan lees, kan jy bak”. Ek het dit altyd geglo en wyd en syd verkondig, maar vandat ek self begin bak het vir ‘n lewe, het ek agtergekom dat jy meer leer met ondervinding as wat enige resep jou kan vertel. Soos ek dan nou hierdie resep met julle deel, deel ek dan ook my ondervinding, wat ‘n paar vrae dalk vir julle sal opklaar en natuurlik die mite dat beskuit moeilik is om te bak van die tafel afhaal. Bestandele: 1kg Bran Rich Self Raising Flour  (of gewone self raising flour as jy nie so baie van semels hou nie) 10ml Bakpoeier 10ml Sout 125ml Klapper 250ml Sonneblom sade 100ml Rosyne 50ml fyn gekapte neute van jou keuse 500ml All Bran Flakes  (goedkoper bran flakes ook goed, maar proe nie so lekker nie) 250ml Suiker (wit of bruin, maak nie saak nie) 500ml Oats (maak nie saak watter ‘brand’ nie) 500g Botter (gesmelt) 500ml Karringmelk Hierdie is die basis waarvan af ek werk. As ek nie bv. Oats of rosyne het nie, sal ek dit vervang met dieselfde